Avlopp

Så, nu har vårt första problem med husbygget kommit. Det kommunala avloppet som mäklaren och ägaren för tomten sa var redo att koppla på sig till, är inte riktigt redo. Så när kommunen ville ha ett intyg från avloppsföreningen var inte avloppsföreningen helt godkänd ännu från kommunen sida. Det kommer säkert vara klart innan vi börjar bygga eller flyttar in nästa år, men vi kan inte använda det som intyg till kommunen.

Därför har vi istället kollat på att sätta in en trekammarbrunn för avloppet, den skulle vi i så fall ha så länge och kanske koppla på oss på det kommunala avloppet längre fram.

3353_1

Nu försöker jag få tag på handläggaren till bygglovet för att berätta detta, troligtvis kommer detta ta längre tid nu då eftersom avloppet som vi tänkt måste godkännas av kommunen (vi ska skicka in ansökan idag för det) innan vi kan få ett godkänt bygglov!

Det som är positivt med detta är ju att vårt byggkreditiv inte kommer starta fören bygglovet blir godkänt  och att eget avlopp blir billigare att anlägga =)

Detta inlägg publicerades i Funderingar, husbygget, Okategoriserade, Tidslinje. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s